Showbiz

NATALIE BALMIX ZA ESTRADA.BA: Otkrila koliko su joj pomogla muzička takmičenja i najavila novi duet – EVO I S KIM

Jedna od najtaletnovajih umjetnica u regionu koja je postala poznata nakon učešća u IDJ šou Natalie Balmix u ekskluzivnom intervju za Estrada.ba otkriva koliko joj je u karijeri pomoglo učestvovanje u muzičkim takmičenjima, ali i najavila novi duet.

Učestvovala si u regionalno popularnom muzičkom takmičenju, kakvo je iskustvo bilo za tebe?

-IDJ Show mi je donio puno lijepih stvari u životu i kako emotivni tako i psihički roller coaster gdje sam vidjela sve strane showbiznisa. Upoznala sam razne estradne zvijezde, a među njima i meni najvažnijeg Darka Dimitrova s kojim sam nastavila saradnju i rad na pjesmama. Sazrila sam u svakom smislu i dobro se pripremila za teren. Idući korak i stepenica bila je Dora na koju sam jako ponosna i ispunila sam svoj cilj.

Koliko muzička takmičenja pomažu mladim autorima?

-Mislim da su natjecanja nešto što izvođaču može isključivo koristiti u dobre svrhe, brže lansiranje u medije i publiku, promociju, dobivanje iskustva na stageu i pred kamerama, a sve to samo ako izvođač to zna dobro iskoristiti. Ukoliko artist sam radi svoju muziku, tim bolje. Mlade izvođače koji ovo čitaju upozorila bih na to da si postave realna očekivanja, budu pripremljeni na puno nepravednosti, a u isto vrijeme da vjeruju u svoje, možda nekome prevelike i nemoguće ostvarive, snove.

Da li je danas lakše postati poznat ili je zbog lakšeg dolaska na scenu veća konkurencija zbog čega je teže opstati?

-Kad sam se upustila u samostalnu karijeru stalno sam se pitala koji je recept za uspjeh, a onda sam upoznala dosta starijih kolega koji su mi rekli da je teže opstati nego uspjeti. Danas svako želi biti pjevač ili pjevačica i jednostavno nas je previše, a u isto vrijeme lakše nam je doći do publike radi Instagrama i TikToka koje naši stariji kolege nisu imali. Mislim da opstaju samo najuporniji i oni koji tvrdoglavo i beskompromisno guraju svoju priču, talent i ljepota su tu već relativan pojam, prolazni pojam.

Da li si zadovoljna trenutno kako napreduje tvoja karijera?

-Mislim da je svakom izvođaču potrebno jedno desetljeće da se nešto desi.. Ja sam u ovom poslu pet godina i napravila sam velike stvari, a u tom razdoblju sam stigla i roditi sina (smijeh). Mislim da me velike stvari tek čekaju, a bilo bi nezahvalno i nepravedno prema sebi reći da nisam zadovoljna trenutnim uspjehom.

Čime se trenutno baviš?

-Trenutno sam u organizaciji, koordinaciji i osmišljavanju snimanja spota za duet sa Damirom Kedžom kojeg sam imala prilike upoznati na Dori 2024. gdje se također natjecao. Pjesmu smo snimili u Skoplju kod Darka Dimitrova, a izlazi u aprilu. Jako se veselim ovom projektu jer imamo divnu energiju i tim ljudi oko sebe, a također ću vam reći i da to nije zadnji projekt prije ljeta.

Kakvi su tvoji planovi za budućnost?

-Svi me pitaju za izbacivanje albuma, no još uvijek nije u planu izbacivanje albuma, ali zato možda izbacimo EP (extended playlist) s tri-četiri pjesme. To bi u ovoj fazi bilo idealno za mene kao mladog umjetnika. Album će doći malo kasnije jer želim pripremiti stvarno nešto spektakularno, a za to treba vremena i puno resursa.

Izvor: Estrada.ba

Related posts

Aneli ŠOKIRALA izjavom u emisiji uživo, Anita doživela POMRAČENJE UMA!

Novi

NOĆAS SE ZATRESLA BELA KUĆA KAO NIKADA DO SADA! Maja iznela sav PRLJAV veš iz odnosa sa Slađom, a novi vođa dodatno ZAČINIO, pa u izolaciju poslao Anđelu i Munjeza!

Novi

OVO JE BUDUĆA ZVIJEZDA BALKANA: Atraktivna i prelijepa, EVO ČIME SE BAVI

Novi

Leave a Comment